De beste strategieën voor leads genereren van business to business (B2B)


Leads genereren via het internet behoort tegenwoordig tot de orde van de dag. Steeds meer bedrijven zien in hoe belangrijk dit is en beginnen hier dan ook langzaam maar zeker mee. Verkoop jij producten aan consumenten via jouw site? Dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk van deze mensen bereiken. Maar hoe doe je dat wanneer jij enkel zaken doet met andere bedrijven? Ook dan wil je natuurlijk leads genereren. Gelukkig is dit ook mogelijk. Benieuwd hoe? Wij vertellen jou hier wat de beste strategie is voor het genereren van B2B-leads.

Richt je enkel op voor jou interessante bedrijven

Indien jij leads genereert, hoop je natuurlijk een groot bereik te hebben. Je wilt ongetwijfeld zoveel mogelijk websitebezoekers trekken. Maar is dit wel de juiste insteek? Nee, dat is het niet. Het gaat immers niet om het aantal leads, maar om de waarde ervan. Indien bedrijven jouw site bezoeken, er even op kijken en vervolgens weer verlaten, heb je er natuurlijk niet veel aan. Je wilt immers dat een bedrijf aankopen doet bij jouw onderneming. Het gaat dus om de waarde die zo’n lead oplevert. Je doet er dan ook goed aan om je enkel tot voor jou interessante bedrijven te richten. In dat geval is de kans op kwalitatieve leads namelijk een stuk groter!

Aandacht besteden aan de teksten

Op veel sites van bedrijven is de tekst het ondergeschoven kindje. De uitstraling geldt vaak als eerste prioriteit. Niet verstandig. Waarom niet? Omdat je juist met tekst een band kunt creëren met websitebezoekers. Bovendien scoor jij hoger in de zoekmachines wanneer jij de moeite neemt jouw teksten zorgvuldig op te stellen. Door woorden waarop jij gevonden wilt worden strategisch te gebruiken, scoor je een stuk hoger. Bovendien kun jij met goede teksten leads genereren bij andere bedrijven.

Betalen voor meer leads

Lukt het jou maar niet om meer leads te genereren bij andere bedrijven? Dan ben je mogelijk ten einde raad. In dat geval kan websiteverkeer kopen uitkomst bieden. Hoe dit werkt? Allerlei robots bezoeken hierbij jouw site, waardoor het lijkt alsof het er druk is. In de praktijk is dit niet het geval. Toch valt het een zoekmachine ook op. Jouw website wordt als belangrijk gezien, omdat er veel mensen zijn. Je komt hoger in de resultaten en trekt zo meer echte websitebezoekers aan. De prijs voor het kopen van websiteverkeer verschilt. Zo kun jij behoorlijk wat investeren, maar het is ook mogelijk om goedkoop websiteverkeer te kopen.


 

5 gedachten over “De beste strategieën voor leads genereren van business to business (B2B)”

  • Ik verkoop alleen producten aan andere bedrijven, maar wist niet dat hier verschil in zat bij het genereren van leads. Hier werd ik onlangs door een expert op gewezen. Waarschijnlijk heb ik dus jaren betaald zonder dat ik er ook maar iets aan gehad heb. Jammer, maar we slaan een nieuwe weg in en gaan natuurlijk gewoon door!

  • Mensen zoeken altijd heel gericht op het internet. Dit geldt ook voor bedrijven. Daarom is het belangrijk dat jij gevonden wordt door bedrijven die producten of diensten zoeken die jij verkoopt. En hoe kun je dat het beste doen dan met zoekmachinevriendelijke teksten. Je scoort in dat geval hoger, waardoor de kans groter is dat ze op jouw site terechtkomen.

  • Ik wil affiliate marketing beginnen voor mijn bedrijf, maar weet niet goed hoe ik dit aan moet pakken. Zelf bied ik alleen diensten aan andere bedrijven aan. Hoef dus niet particulieren te bereiken. Maar hoe doe ik dat? Kan iemand mij misschien van een aantal tips beginnen of mij helpen een beginnetje te maken?

  • Ik heb mij de laatste jaren verdiept in leads van business tot business. Onder meer onderzoek gedaan en dit heeft mij ontzettend waardevolle informatie opgeleverd. Uiteraard breng ik mijn resultaten in de praktijk om mijn eigen business beter op de online kaart te zetten. Mensen met interesse kunnen even een berichtje achterlaten. Ik help graag!

  • Voor het genereren van lead maak ik zelf altijd gebruik van koude acquisitie. Ik heb een aantal medewerkers in dienst die één à twee dagen per week telefonisch contact opnemen met andere bedrijven. Door dit contact hoop ik dat ik uiteindelijk meer klanten krijg vanuit het bedrijfsleven. Momenteel zijn het namelijk alleen nog particulieren en ik wil ook ondernemers als klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *